tirsdag den 2. oktober 2012

DIY, Customized banner tutorial

Eller med andre ord, lav selv et skræddersyet banner, som passer til dit stempel.


Bannere er blevet rigtig moderne på kort og i scrapbooking og har du ikke lige sådan en die, så er det faktisk super nemt at klippe et selv. Du kan klippe det i frihånd eller du kan tegne en skabelon som passer til et bestemt stempel. Her er en lille tutorial som viser hvordan.

De mål som er brugt i denne vejledning er valgt sådan at jeg synes de passer til mit stempel. Du må prøve dig frem med hvad der passer til det stempel du har valgt.

Start med at stemple det udvalgte stempel på et stykke papir, det er smart at bruge ternet papir, det gør optegningsarbejdet mere enkelt og præcist. 


Tegn en passende ramme om stemplet. Dette bliver selve banneret. 

 
Nu tegnes det lille stykke som skal bukkes bagved banneret. De vandrette linierne forlænges til begge sider med 1 cm. Tegn en lodret linie. På både øverste og nederste vandrette linie stilles nu 2 mm ned. Herfra tegnes de nye vandrette linier.


De nye vandrette linier tegner jeg 2,5 cm lange. I hver ende af banneret tegnes en ny lodret linie. Herfra laves en lille trekant ind i enden af banneret som er et lille "split i enden af flaget".


Det hele klippes groft ud og limes på en rest karton.



Herefter efter klippes modellen ud så præcist som muligt. Husk at unøjagtigheder vil blive kopieret hver gang du skal bruge din model.


De lodrette linier skal senere scores således at der kan laves et nemt og præcist ombuk. Derfor klipper jeg små hak foroven og forneden af ombukslinierne så jeg har en lille afmærkning til min score linie.


Nu er grundmodellen færdig. Tegn den over på det endelige karton, stempel din tekst og klip derefter banneret ud.


Score de lodrette linier og visk evt. blyantsstreger væk.


Fold de scorede linier og dit banner er klar til brug.
 

Man kan også lave et banner der "flagre i vinden", dvs. et med bølgekant. For at gøre dette tegnes nu den tidligere lavet model op på endnu et stykke restekarton. De lodrette linier som kun er markeret med små hakker tegnes også op igen.


Jeg tegner nu ovenpå banneret med bølgede linier, sådan lidt tilfældigt.


Nemt, og så er den model klar. Klip den præcist ud og husk de små hakker til scorelinierne. Tegn den over på det endelige karton, stempel med din tekst, klip ud, score dine foldelinier og fold.



Du har nu 2 færdige banner skabeloner, smart.
 
 
 
Susanne.




4 kommentarer: